Over Abraham-Hicks

Esther Hicks en haar man Jerry (1927 - 2011)

*

Sinds 1985 communiceert de niet-fysieke groep Abraham via Esther Hicks


Abraham legt uit wie ze zijn

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk
*****************************De Leringen van Abraham

Jij bent een Fysieke Verlenging van datgene wat Niet-fysiek is.

Al-Dat-Is, oftewel God, is niet klaar en zit niet te wachten tot jij de achterstand hebt ingehaald. Jij bent een pionier van het nieuwe denken, je bent hier om meer te zoeken: meer van alles wat goed voelt voor jou, meer van dat wat nieuw en heerlijk verheffend is. (In wezen breng jij de hemel naar de aarde.)

Je bent hier in dit lichaam omdat je ervoor gekozen hebt om hier te zijn.

Je wilde de mogelijkheid, om dit verrukkelijke contrast in tijd en ruimte te ervaren en je kwam met grootse verwachtingen om met andere vreugdezoekende wezens te co-creŽren, om het proces van doelbewust denken te verfijnen. (Wat, waar, wanneer en met wie zijn ůůk je eigen keuzes.)

De basis van je leven is Vrijheid; het doel van je leven is Vreugde.

Je bent vrij ervoor te kiezen om nieuwe wegen naar jouw vreugde te ontdekken. In je vreugde zul je groeien; en door jouw groei draag je bij aan het groeiproces van Al-Dat-Is. (Je bent echter ook vrij om voor gebondenheid of pijn te kiezenÖÖ.. maar alles waar iemand ook voor kiest, is alleen omdat men gelooft dat het zal helpen om zich beter te voelen.)

Je bent een schepper; je creŽert met iedere gedachte die je hebt.

Door middel van de Wet van Aantrekking trek je de essentie aan van datgene waar je aandacht aan schenkt - gewenst of ongewenst - en vaak creŽer je per ongeluk. Maar door te letten op je emoties weet je of dat wat je aantrekt (creŽert) iets is wat je wilt of dat het iets is wat je niet wilt. (Waar is je aandacht op gericht?)

Alles wat je je maar kunt voorstellen, is van jou om te zijn, te doen of te hebben.

Wanneer je jezelf afvraagt waarom je iets wilt, wordt de essentie van je verlangen geactiveerd en begint het Universum het naar je toe te brengen. Hoe intenser je positieve gevoelens zijn, des te sneller komt het naar je toe. (Het is net zo eenvoudig om een kasteel te creŽren als een knoop.)

Zoals je je gedachten kiest, zo zullen je emoties je leiden.

Je liefdevolle Innerlijk Wezen biedt je raad in de vorm van je emoties. Overdenk eens een gewenste of ongewenste gedachte en je zult een gewenste of ongewenste emotie voelen. Kies ervoor om de gedachte te veranderen en je verandert de emotie ťn de creatie. (Maak iedere dag meer keuzes.)

Het Universum houdt van je; want het kent al je intenties.

Je bent met geweldige intenties op aarde gekomen en het Universum is je vaste begeleider op het door jou gekozen pad. Als je je goed voelt laat je, op dat moment, meer toe van datgene wat je jezelf, vanuit je grotere perspectief, hebt voorgenomen. (Jij bent geÔncarneerde Spirit.)

Ontspan je in je natuurlijke Wel-zijn. Alles is in orde. (Echt waar!)

De essentie van al datgene wat je waardeert, stroomt constant je realiteit binnen. Wanneer je steeds meer dingen vindt om te waarderen, opent jouw staat van waardering steeds meer wegen naar nůg meer om waardering voor te voelen. (Zoals je denkt, vibreer je. Zoals je vibreert, trek je aan.)

Jij bent een schepper van denkwijzen op je unieke pad van vreugde.

Niemand kan je beperken in waar jij je gedachten op richt. Er zijn geen grenzen aan je vreugdevolle reizen naar ervaring. Op het pad naar je geluk zul je ontdekken wat je wilt zijn of doen of hebben. (Door anderen vrij te laten hun eigen ervaringen op te doen, laat jij je eigen ervaringen toe.)

De te ondernemen acties en het uitwisselen van bezittingen zijn nevenproducten van je Focus op Vreugde.

Op je doelbewuste, vreugdevolle reis zullen je acties geÔnspireerd zijn, je voorraden overvloedig en door hoe je je voelt, zul je weten dat je de reden voor je leven hier op aarde bezig bent te vervullen. (De meeste mensen doen dit juist omgekeerd waardoor ze weinig vreugde putten uit hun acties of hun bezittingen.)

Je kunt op gepaste wijze je lichaam verlaten zonder ziekte of pijn.

Je hoeft geen ziekte of pijn aan te trekken als excuus om je lichaam te verlaten. Je natuurlijke staat - van komen, blijven of vertrekken - is die van gezondheid en van Wel-zijn. (Je bent natuurlijk vrij iets anders te kiezen.)

Je kunt niet 'sterven'; je bent Eeuwigdurend Leven.

Je kunt ervoor kiezen je te ontspannen en de kalme overgang terug naar je Niet-fysieke staat van pure, positieve Energie toe te laten. Eeuwigheid is je natuurlijke staat. (Heb plezier met dit alles! Je kunt het nooit verkeerd doen en je bent er nooit klaar mee.)

P.S. Om een geweldige, gelukkige en productieve Levens-Ervaring te hebben, is het niet nodig dat zelfs maar ťťn ander persoon de Wetten van het Universum of de processen die we hier aanbieden begrijpt, want jij bent het die jouw ervaringen aantrekt. Alleen jij!

BRON: www.abraham-hicks.com
Vertaling Annelie v Eijk

*****************************


In 2011 overleed Jerry Hicks op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie,
oftewel weerstand zoals Abraham het pleegt te noemen. Voor velen was het
niet te bevatten dat deze altijd vrolijke, altijd positieve, levenslustige, vitale man
op deze manier het aardse leven had verlaten. Hoe was dit toch mogelijk?
Voor mij gaf deze uitleg van Abraham daar zoveel duidelijkheid over
dat ik er dit filmpje van heb gemaakt.

In liefde en waardering voor Esther en Jerry Hicks.
*****************************
Over Abraham Hicks.